Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια όλης της χώρας την Πέμπτη 27 Φλεβάρη

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στη βουλή για ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, συνεχίζοντας την ενιαία αντιασφαλιστική επίθεση από εκεί που την άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου και όλες τις προηγούμενες ανατροπές, κλείνοντας τα όποια νομικά κενά για την απρόσκοπτη εφαρμογή του και ανοίγει το δρόμο για τα επόμενα χτυπήματα.

Το νέο κατασκεύασμα “Βρούτση” της κυβέρνησης της ΝΔ , εξασφαλίζει τη διαρκή και σταδιακή μείωση της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστό του ΑΕΠ και τη μεγάλη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στην κοινωνική Ασφάλιση.

Ενισχύει την πολιτική που καθιστά Ατομική-Οικογενειακή υπόθεση ό,τι θα έπρεπε να είναι κοινωνικό δικαίωμα, ενώ  η κρατική προστασία βρίσκεται πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες μας.

Εμείς απόστρατοι της “Κίνησης για την Εθνική Άμυνα” (ΚΕΘΑ), νιώθουμε βαριά την ευθύνη απέναντι στις οικογένειες μας, στους συγγενείς, στους φίλους, μα πιο βαριά απέναντι στα νέα παιδιά, που εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις οδηγούν σχεδιασμένα στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της υγείας. Έχουμε χρέος να μην αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους και να υπερασπιστούμε την Κοινωνική Ασφάλιση.

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη Ζωή μας

Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν αφορά μόνο τις συντάξεις! Αφορά την Υγεία, την Πρόνοια, την προστασία στη δουλειά, τις κοινωνικές παροχές, τα φάρμακα, τα εμβόλια των παιδιών, τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ. Αφορά ολόκληρη τη ζωή μας!

Συνάδελφοι,

Συμπορευόμαστε στους δρόμους του αγώνα με δεκάδες σωματεία, ομοσπονδίες, συλλόγους εργαζομένων και συνταξιούχων.

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια όλης της χώρας, μαζί με τα εργαζόμενα ή άνεργα παιδιά μας.

Την Πέμπτη 27 Φλεβάρη

Σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στις 6:30 μ.μ στα Προπύλαια.

Διεκδικούμε:

• Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο

• Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια υποχρεωτική

  • Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν

• Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων

• Κατάργηση της αύξησης των Ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ

• Επαναφορά συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης

• Κατώτερη σύνταξη στα 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600€

• Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων

25/2/2020

Η γραμματεία της

Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)