Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με σαπούνι μόνο και με «καθαριότητες με ένα γάντι»!

Με πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΚΕΘΑ εξέφρασε την ανησυχία της για τα  μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, που λαμβάνονται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ζητούσε μάλιστα την άμεση λήψη ενός αριθμού μέτρων, με στόχο μεταξύ όλων των άλλων να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος συγχρωτισμός που είναι κανόνας στο στρατό.

Μέχρι την έκδοση της ανακοίνωσης, ως περίπτωση που «έβγαζε μάτι», ήταν γνωστή εκείνη του στρατοπέδου  στον Πολιχνίτο της Λέσβου. Εκεί οι απαντήσεις της διοίκησης στις διαμαρτυρίες στρατιωτών ήταν ότι «Ο στρατός σας παρέχει πλάκες σαπουνιού! Αυτά έχουμε». Οι πλάκες σαπουνιού, όμως δεν ήταν μεμονωμένη περίπτωση!

Νέα καταγγελία από το Νευροκόπι, αυτή τη φορά, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι σε περίοδο πανδημίας οι φαντάροι κάνουν «καθαριότητες με ένα γάντι»!! Επίσης με την πανδημία σε πλήρη εξέλιξη «η χλωρίνη δίνεται με το σταγονόμετρο για καθαρισμό ενός ολόκληρου κτηρίου», ενώ κουρεύονται «με μία κουρευτική μηχανή 100 άτομα στη σειρά»!

Άλλη καταγγελία αναφέρει επίσης, ότι «σε κανένα στρατόπεδο της Πελοποννήσου δεν έχουν δοθεί μέσα προστασίας (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες κλπ). Ότι χρειάζονται τα στελέχη και οι στρατευμένοι πρέπει να το πάρουν με δικά τους έξοδα.Ταυτόχρονα δεν έχουν γίνει πουθενά απολυμάνσεις των κοινόχρηστων χώρων και αντικειμένων»!

Καταστάσεις όπως οι παραπάνω, είναι επιεικώς απαράδεκτες να συμβαίνουν στο στράτευμα! Πρόκειται για κατάντια! Η κυβέρνηση της ΝΔ, προσωπικά ο πρωθυπουργός και ο υπουργός άμυνας θα πρέπει να ντρέπονται, για τις «πλάκες σαπούνι», για τις «καθαριότητες με ένα γάντι» και άλλες ανάλογες καταστάσεις!

Εμείς οι απόστρατοι της ΚΕΘΑ:

  • Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα άμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις!
  • Ενώνουμε τη φωνή μας, με τους φαντάρους και τις ενώσεις στρατιωτικών που διαμαρτύρονται και τους προτρέπουμε να μη σταματήσουν να το κάνουν!
  • Καλούμε επίσης όλους τους αποστράτους και όλους τους πολίτες, εγκαλώντας την κυβέρνηση, να εκφράσουν την στήριξή τους στο στρατευμένο και το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που διαμαρτύρεται δίκαια!

11/4/2020

 Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)