ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: Υπό ΝΑΤΟϊκή Κηδεμονία

Στις 28 Απρίλη το ΓΕΝ ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση SEA GUARDIAN, την εκπαίδευση των ιπταμένων πληρωμάτων και την πτήση στην Κύπρο του εκσυγχρονισμένου αεροσκάφους ναυτικών επιχειρήσεων P – 3Β. Το 2016 το ΝΑΤΟ με απόφαση της Συνόδου του μετεξελίσσει την Επιχείρηση ACTIVE ENDEAVOUR που είχε αντιτρομοκρατικό χαρακτήρα σε SEA GUARDIAN. Στην επιχείρηση αυτή συμμετέχουν και ενεργούν φρεγάτες, υποβρύχια, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και επιχειρήσεων, με ομάδα της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών (ΔΥΚ).

Ο επιχειρησιακός της χώρος είναι το τρίγωνο που ορίζουν τα λιμάνια Ακσάζ Τουρκίας (απέναντι στη Ρόδο), Αλεξάνδρειας Αιγύπτου και Χάιφα Ισραήλ. Η επιχείρηση αφορά γενικότερα την ασφάλεια της Μεσογείου και ειδικά στο Αιγαίο και τον έλεγχο της διέλευσης Ρωσικών πλοίων που κινούνται από και προς τη Μαύρη Θάλασσα. Στα σχέδιά τους έχουν και τον έλεγχο των διερχόμενων εμπορικών πλοίων είτε με την συγκατάθεση είτε χωρίς με την χρήση βίας. Στη βάση αυτή οι «σύμμαχοι» επιβάλλουν τη συμμετοχή των Ελληνικών Ε.Δ. Οι επιχειρήσεις αυτές εκτός της εμπλοκής της χώρας στους πολεμικούς τους σχεδιασμούς καταπονούν και αποσπούν το προσωπικό και τα μέσα από την κύρια αποστολή τους, την άμυνα της χώρας.

Στα πλαίσια της επιχείρησης οι εκμεταλλευτές των λαών στήνουν αρμάδες από διάφορες χώρες με στόχο να καταγράφουν, να αναπτύσσουν και να διατηρούν μια ακριβή εικόνα της καθημερινής δραστηριότητας της Μεσογείου. Απώτερος σκοπός τους είναι να συλλέγουν πληροφορίες για τις διαδρομές των πλοίων των ανταγωνιστών τους. Ιδιαίτερη σημασία έχει η φάση της επιχείρησης που προβλέπει τη μεταφορά τραυματιών από τα ΝΑΤΟϊκά πλοία που συμμετέχουν στην επιχείρηση στα νοσοκομεία του Ισραήλ, γιατί αυτό δείχνει ότι είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Τον βίαιο έλεγχο των εμπορικών πλοίων “διδάσκει” το Κέντρο Επιχειρήσεων Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) που έχει έδρα τη βάση της Σούδας στην Κρήτη. Το ΝΑΤΟϊκό αυτό κέντρο διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο, καθώς τα στελέχη των Ε.Δ. των κρατών-μελών εκπαιδεύονται στην υλοποίηση των νέων επιθετικών δογμάτων και  υπάγεται απευθείας στο Αμερικανο – ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ (Στρατηγική Διοίκηση Μετατροπής). Η ένταση της επιθετικότητας των ιμπεριαλιστών και η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς τους γίνεται επικίνδυνη για το λαό μας και ειδικά για τη Σούδα, η οποία γίνεται έτσι ορμητήριο πολέμων και μαγνήτης πιθανών επιθέσεων.

Η συμμετοχή των Ελληνικών Ε.Δ. στα εγκληματικά αυτά σχέδια και σε επιχειρήσεις, πρόβες πολέμου, δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας για την συμμετοχή της στη διανομή της λείας από τη λεηλασία χωρών και λαών. Η ακόρεστη αρπακτικότητα του κεφαλαίου φθάνει μέχρι τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις

Καμιά συμμετοχή

Στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

3-5-2020

Σοφικίτης Μιχάλης Ταξίαρχος (ΠΖ) ε.α.