Στις 11 Ιούνη διαδηλώνουμε: Έχουμε πληρώσει ήδη αρκετά! Να μη πληρώσουμε ξανά!

Στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός προ καιρού, μας  υποσχέθηκε ότι θα επιμερίζει με «όσο πιο δίκαιο τρόπο το βάρος της κρίσης», «που όμοιά της δεν έχουμε δει εδώ και τρεις γενιές»! Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη!

Με αφορμή και την πανδημία οι απαιτήσεις του ΣΕΒ και της μεγαλοεργοδοσίας, έγιναν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που ήρθαν για να μείνουν. Ήρθαν για να προστεθούν στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και τα κόμματά τους πανηγυρίζουν για τα διάφορα ευρωενωσιακά προγράμματα που τίθενται σε εφαρμογή για τη στήριξή τους.  Το λογαριασμό για όλα αυτά όμως, όπως πάντα, θα πληρώσουν εργαζόμενοι, άνεργοι, μικροεπαγγελματίες και συνταξιούχοι με αντεργατικές ρυθμίσεις, μέτρα διαρκείας, νέα μνημόνια.

Οι απόστρατοι έχουμε ηθικό χρέος προς τα παιδιά και τα εγγόνια μας, που είτε είναι άνεργα, είτε εργάζονται με απαράδεκτους μισθούς και ωράρια, είτε είναι μικροεπαγγελματίες να σταθούμε στο πλευρό τους.  Αν χρειαστεί να τους παρακινήσουμε και να τους εμψυχώσουμε, να αγωνιστούν για τη ζωή τους και το μέλλον που τους αξίζει!

Στις 11 Ιούνη συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στο Σύνταγμα (Όθωνος και Αμαλίας)  στις 7 μμ

Γιατί δεν αντέχουμε άλλο! Έχουμε πληρώσει ήδη αρκετά! Να μη πληρώσουμε ξανά!

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων.
  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία.
  • Καμία μείωση μισθού, καμία απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
  • Καμία απόλυση. Καμία δυσμενής μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, ίντερνετ για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

9/6/ 2020

Η Γραμματεία της  Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)