ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

Καταδικάζουμε την αστυνομική βία απέναντι σε Κούρδους διαδηλωτές που έγινε στη Θεσσαλονίκη την 28/8/20. Καταγγέλλουμε την άσκηση βίας σε εκείνους που διαδήλωναν απέναντι στις απαράδεκτες διώξεις και την καταστολή του καθεστώτος Ερντογάν, τις φυλακίσεις τα βασανιστήρια που μεταξύ των άλλων οδήγησαν στο θάνατο ακόμα μίας απεργού πείνας, της δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ (Ebru Timtik). Απαράδεκτη είναι και η ενέργεια Έλληνα αστυνομικού που μιμήθηκε τον αμερικανό συνάδελφο του που δολοφόνησε τον Φλόιντ, πατώντας με το γόνατο στο λαιμό, τον κουρδικής καταγωγής καρκινοπαθή διαδηλωτή!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες αφού, αντί να καταδικάσει το γεγονός και να προχωρήσει στην απόδοση ευθυνών, καταδίκασε τις διαμαρτυρίες, ενώ σχημάτισε δικογραφία, ενάντια στους δύο διαδηλωτές ”για διατάραξη φιλικών σχέσεων του ελληνικού με ξένο κράτος” (βλ. Τουρκία).

Η στάση αυτή της κυβέρνησης έρχεται, την ίδια ώρα που η επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης συνεχίζει να κλιμακώνεται, και το τουρκικό ερευνητικό συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία, διεξάγει έρευνες στην κυπριακή και ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

29-8-2020

Η γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)