Στη φυλακή οι ναζί εγκληματίες

Μετά από πέντε χρόνια ολοκληρώνεται η δίκη της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, με τους 68 κατηγορούμενους, στους οποίους περιλαμβάνεται και η ηγετική ομάδα. Για την καθυστέρηση της δίκης ευθύνονται οι κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν είχαν πάρει εξαρχής όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της διαδικασίας.

Η εισαγγελέας με την αγόρευσή της, επιχείρησε να βγάλει λάδι την εγκληματική οργάνωση με απαράδεκτους ισχυρισμούς και αποσιωπώντας το βασικό κίνητρο που είχαν τα μέλη της, για τη διάπραξη των εγκλημάτων τους. Σε αντίθεση με την εισαγγελέα η Πολιτική Αγωγή και δεκάδες μάρτυρες απέδειξαν, ότι κίνητρο της εγκληματικής δράσης της, είναι η ίδια η ναζιστική ιδεολογία της.

Η ναζιστική ιδεολογία είναι που τους οδήγησε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στην επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στην επίθεση ενάντια στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και σε όλες τις άλλες εγκληματικές τους ενέργειες.

Εκτός από την εγκληματική δράση της “Χρυσής Αυγής”, η ακροαματική διαδικασία ανέδειξε επίσης τις διασυνδέσεις της φασιστικής εγκληματικής συμμορίας με:

  • τα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως φανερώθηκε από την από μέρους της υπεράσπιση των απαιτήσεων των εργολάβων και των εφοπλιστών της Ζώνης του Περάματος. Στο ίδιο πλαίσιο ήταν ενταγμένη άλλωστε και η δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές συνδικαλιστές, που είχε προαναγγελθεί μάλιστα από τον Λαγό μέσα στο λιμάνι.
  • τον κρατικό μηχανισμό καθώς η ΧΑ απολάμβανε πολύμορφες διευκολύνσεις από την αστυνομία, η οποία παρείχε κάλυψη σε επιθέσεις της.

Η δίκη δεν κλείνει το ζήτημα “φασισμός”! Η απαίτηση για αντιμετώπισή του  στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος είναι διαρκής, αφού σε όποια έκδοση και μορφή αν εμφανίζεται, ο φασισμός ήταν, είναι και θα είναι γέννημα – θρέμμα του καπιταλισμού, της μήτρας που γεννά τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και του εχθρού της ειρήνης.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τα στρατευμένα παιδιά του λαού μας, που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από λαϊκές οικογένειες, είναι αναγκαίο να γυρίσουν την πλάτη και να καταδικάσουν στην συνείδηση τους την εγκληματική ‘’Χρυσή Αυγή’’. Επιβάλλεται να απομονώσουν όλους όσους την στηρίζουν και την υπηρετούν. Επιβάλλεται να κλείσουν τα αυτιά και να απομονώσουν κάθε φωνή που, όπως η “ΧΑ”, σκορπά το δηλητήριο του φασισμού, του ρατσισμού και θέλει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε ρόλο μηχανισμού καταστολής, ενάντια σε όποιον αγωνίζεται, για το ψωμί και το δίκιο του!

Καλούμε τους απόστρατους των ΕΔ και κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετέχουμε, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία, στις κατά τόπους κινητοποιήσεις – εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα

την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10 πμ

συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι», με την απαίτηση

οι ναζί εγκληματίες της «Χρυσής Αυγής» στη φυλακή.

5/10/ 2020

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα