ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Η κυβέρνηση της «Νέας Δημοκρατίας» και προσωπικά ο υπουργός της Χρυσοχοΐδης θα μείνουν στην ιστορία για την απόφασή τους να απαγορεύσουν, με πρόσχημα την πανδημία, την απόδοση τιμής στους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, για την απόφασή τους να απαγορεύσουν μια ακόμη ευκαιρία για τον λαό να εμβαθύνει στα  διδάγματα του Πολυτεχνείου!

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι ο συμβολισμός των εκδηλώσεων και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου   εμπεριέχουν σήμερα – ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά-  αγωνιστικό, διεκδικητικό περιεχόμενο. Το ίδιο καλά καταλαβαίνει και ο λαός, ότι στην ουσία αυτό που απαγορεύει η κυβέρνηση είναι να ακουστούν και πάλι τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, που εξακολουθούν να ισχύουν και στις μέρες μας. Καταλαβαίνει ότι με την πανδημία, η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία πάνω από όλα  να απαγορεύσει την μεγαλειώδη πορεία του λαού προς την Αμερικανική πρεσβεία!

Η απαγόρευση του γιορτασμού έρχεται σε μια στιγμή που:

  • ανεβαίνει η συζήτηση για επ’ αόριστον ανανέωση της Συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, και η Ελλάδα μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε αμερικανοΝΑΤΟικό προμαχώνα στη Μεσόγειο.
  • η κυβέρνηση με τις πλάτες των υπολοίπων αστικών κομμάτων και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ αφήνουν γυμνό και αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ παράλληλα με την πολιτική της πριμοδοτεί συνεχώς τους επιχειρηματικούς ομίλους στον τομέα της υγείας.
  • στήνουν σκηνικό παραπληροφόρησης και προπαγάνδας και  αυξάνουν γενικότερα την καταστολή σε βάρος του λαού

Στήριγμα στις αντιδημοκρατικές επιδιώξεις της η κυβέρνηση έχει τους «συνδικαλιστές» των αστυνομικών που αξιοποιούνται στα κάθε λογής παράθυρα των ΜΜΕ και κουνώντας  το δάχτυλο στο λαό,  προπαγανδίζουν την πραμάτεια της κυβέρνησης. 

Συνάδελφοι,

η Δημόσια Υγεία δεν κινδυνεύει από τις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά υπονομεύεται από την εγκληματική ανευθυνότητα της κυβέρνησης που μεταθέτει την προστασία του λαού από την πανδημία αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη.

Τα τρία πολύτιμα αγαθά της παιδείας, υγείας, ελευθερίας, αλλά και τα σύγχρονα δικαιώματα του λαού, διαχρονικά οι κυβερνήσεις του τόπου αδυνατούν να τα εξασφαλίσουν.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, που γεννούν δυστυχία, πρόσφυγες και μετανάστες. Έτσι θα δώσουμε σύγχρονο περιεχόμενο στο σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον περιορισμό των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών. Οι αγώνες του λαού δεν πρόκειται να μπουν στο γύψο. Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουν με την ουσία του Πολυτεχνείου.

Το Πολυτεχνείο ζει και εμπνέει τους αγώνες του λαού μας

15/11/2020

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα