Για την απεργία της 26ης Νοέμβρη

Καθημερινά στα απογευματινά δελτία ενημέρωσης για την πανδημία, οι αριθμοί των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων, καταδεικνύουν με τον τραγικότερο τρόπο τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας…..

Αντί να προχωρήσουν άμεσα στην ουσιαστική επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, παζάρευαν μέχρι την ύστατη στιγμή με τους μεγαλοκλινικάρχες τα κέρδη τους…..

Χαρακτηριστικό γεγονός αποτελεί ο κρατικός προϋπολογισμός  για το  2021, καθώς προβλέπει τσεκούρι στις δαπάνες για την υγεία 572 εκατομμύρια ευρώ…..

  Συνάδελφοι   

Απέναντι σ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που γίνεται στο όνομα της πανδημίας, θυσιάζοντας την υγεία του λαού και τα δικαιώματα των εργαζομένων, στο βωμό του κέρδους  και των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, δεν θα πρέπει να μείνουμε αδιάφοροι.

Ενώνουμε τη φωνή μας στις 26 Νοέμβρη μαζί με τους υπόλοιπους φορείς του λαϊκού κινήματος, με τα Εργατικά Κέντρα της χώρας, τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα, για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:

  • Μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες για τους εν ενεργεία συναδέλφους και τα στρατευμένα παιδιά μας, με εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.
  • Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Η δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής, είναι υποχρέωση του κράτους.
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, που είναι σε βάρος των κοινωνικών παροχών, καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Διαβάστε περισσότερα στις Ανακοινώσεις