ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δύο χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις μέρες που “έφυγε” από κοντά μας ο συναγωνιστής, συνάδελφος και φίλος Αριστείδης Γιαννόπουλος, πλοίαρχος (Ι) ΠΝ ε.α.

Ο Αριστείδης Γιαννόπουλος γεννήθηκε στο χωριό Μηλιές του Νομού Ηλείας το 1945. Το 1963 κατατάχθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 1971 ονομάσθηκε αξιωματικός και υπηρέτησε ως στρατιωτικός γιατρός μικροβιολόγος στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ο Αριστείδης Γιαννόπουλος ήταν ένας βαθιά προοδευτικός και δημοκρατικός αξιωματικός που αφουγκραζόταν τα βάσανα και τις αγωνίες του λαού. Αφού αποστρατεύτηκε άσκησε την ιατρική από τη σκοπιά της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), έχοντας υπογράψει την ιδρυτική της διακήρυξη (2000). Επίσης υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ). Συμμετείχε ακούραστα στους αγώνες τόσο των αποστράτων και των συνταξιούχων, όσο και όλων των εργαζομένων, διεκδικώντας μαζί τους το δίκιο όλου του λαού.

Αντιστεκόταν με επιμονή στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ, στην ΕΕ, στην εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια και τους πολέμους τους.

Από νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία. Έχει εκδώσει ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Αυγηνός». Έχει συμμετάσχει με έργα του σε συλλογικές εκθέσεις ζωγραφικής.

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα