Στηρίζουμε τον αγώνα του υγειονομικού προσωπικού

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)  στηρίζει τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και όλων των υγειονομικών που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού ενάντια  στην πανδημία, αλλά και για ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας δωρεάν για όλους.

Καθημερινά στα δελτία ενημέρωσης για την πανδημία, οι αριθμοί των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων, καταδεικνύουν με τον τραγικότερο τρόπο την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που εξακολουθεί να αφήνει το λαό εκτεθειμένο στην πανδημία  έχοντας «πυξίδα» τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Κανείς δεν πρέπει να μένει αδιάφορος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που θυσιάζει την υγεία του λαού και τα δικαιώματα των εργαζομένων, στο βωμό του κέρδους  και των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Καλούμε τους συναδέλφους να ενώσουμε τις φωνές μας με τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, στηρίζοντας όσους διεκδικούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της Υγείας των οικογενειών μας και ολόκληρου του λαού, στις αγωνιστικές δράσεις για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στις 3 Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Φλεβάρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας των υγειονομικών.

Να  απαιτήσουμε:

  • Η κυβέρνηση να πάρει τώρα άμεσα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού για όλο το λαό και πιο ειδικά για τους εν ενεργεία συναδέλφους και τα στρατευμένα παιδιά μας, με εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.
  • Να γίνουν τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Ενίσχυση με προσωπικό των Κέντρων Υγείας.
  • Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Επίταξη ιδιωτικών μονάδων Υγείας και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας
  • Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής, καθώς είναι υποχρέωση του κράτους.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα του υγειονομικού προσωπικού.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, που είναι σε βάρος των κοινωνικών παροχών, καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

                                                                      2/2/2021

                  Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)