Στηρίζουμε τον αγώνα των παιδιών μας

Η κυβέρνηση αρκέστηκε στο ημίμετρο της «τηλεκπαίδευσης», δεν έδειξε καμία διάθεση για να πάρει ουσιαστικά μέτρα, ενώ εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο που τα σχολεία ήταν κλειστά, για να επιτεθεί ακόμα περισσότερο στα δικαιώματα των μαθητών – φοιτητών!

Η κυβέρνηση έφερε νομοσχέδιο στη Βουλή προωθώντας την ένταση της καταστολής στα ΑΕΙ. Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ μάλιστα έφτασε στο σημείο να ταυτίζει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και τις διεκδικήσεις τους απέναντι στα πανεπιστήμια – επιχειρήσεις, «με την ανομία, το οργανωμένο έγκλημα, την παραβατικότητα»!

Με το ίδιο νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο πρόσβασης στα ΑΕΙ 4 μόλις μήνες πριν τις Πανελλαδικές, βάζει νέα εμπόδια στους μαθητές προκειμένου να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια, περιορίζει τις επιλογές τους και επισημοποιεί τα πτυχία των πολλών κατηγοριών και ταχυτήτων.

Οι απόστρατοι οφείλουμε να σταθούμε στο πλάι των μαθητών – φοιτητών στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4 Φλεβάρη, για να μη περάσει ένα ακόμη μέτρο καταστολής, καθώς και οι αντιλαϊκές αλλαγές στην παιδεία.

Η κυβέρνηση να δώσει λεφτά για την υγεία και την παιδεία αντί να σκορπάει δισεκατομμύρια για ευρωνατοϊκούς εξοπλισμούς, ασκήσεις και επιχειρήσεις.

                                                                      2/2/2021

                  Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)