Όχι στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε Αμερικανο – ΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα

Τις τελευταίες μέρες η Αλεξανδρούπολη γίνεται στη πράξη αμερικοΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα με τον κατάπλου του τεράστιου πλοίου Endurance. Ήδη ξεφορτώνεται στρατιωτικός εξοπλισμός, ελικόπτερα, οχήματα κ.α., που στη συνέχεια θα κατευθυνθούν βόρεια για να πάρουν θέσεις γύρω από την Ρωσία. Στη φάση αυτή φαίνεται έχουμε σε εξέλιξη μια αμερικανική επιχείρηση («Atlantic Resolve»), που αναμένεται να συνδυαστεί με την ΝΑΤΟϊκή Άσκηση «Defender Εurope 2021».Η άσκηση αυτή αφορά συνολικά 30 χιλιάδες στρατιωτικού προσωπικού και ανάλογου εξοπλισμού, ενώ πρόκειται να αναπτυχθεί από την Βαλτική ως την Αφρική σε μια πρόβα περικύκλωσης της Ρωσίας.

Από τα προηγούμενα χρόνια έχομε εικόνες με πολεμικά ελικόπτερα και όχι μόνο να ξεφορτώνονται στην Αλεξανδρούπολη. Θυμόμαστε στελέχη και φαντάρους να καλούνται να εξυπηρετήσουν τους διερχόμενους «συμμάχους». Πριν απ’ όλα αυτά θυμόμαστε εικόνες με τον πρέσβη των ΗΠΑ να επιθεωρεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την ανέλκυση της βυθισμένης βυθοκόρου που εμπόδιζε την στρατιωτική αξιοποίησή του.

Πίσω από τα γεγονότα αυτά βρίσκεται ο «στρατηγικός διάλογος» που διεξήγαγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις ΗΠΑ και προετοίμασε τη νέα «αμυντική συμφωνία» ανάμεσα στις δυο χώρες. Μια συμφωνία που στη συνέχεια βρήκε έτοιμη για υπογραφή η κυβέρνηση της ΝΔ. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται επίσης το κατάπτυστο μνημόνιο μεταξύ Ελλάδας και SHAPE, που ψήφισε λίγο πριν πάει σε εκλογές η κυβέρνηση της ΝΔ το 2009, παρέχοντας μόνιμη άδεια για την διέλευση νατοϊκών στρατευμάτων από τη χώρα και την ανάπτυξη από μέρους τους οποιασδήποτε δραστηριότητας.

Η επικίνδυνη εμπλοκή αυτή της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης δεν γίνεται για το συμφέρον ή την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Εξυπηρετεί τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων στον ανταγωνισμό τους με τα ρωσικά, κινεζικά αντίστοιχα συμφέροντα.

Διατρανώνουμε:

  • Καμιά εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.
  • Να μη μετατραπεί η Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών φονιάδων.
  • Κανένας Έλληνας φαντάρος ή μόνιμος στρατιωτικός να μη διατεθεί στην εξυπηρέτηση των Αμερικανο- ΝΑΤΟϊκών.
  • Να αποχωρήσουν τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις από τις ασκήσεις των φονιάδων των λαών.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Γιαννης Ντουνιαδάκης
υποναύαρχος ΠΝ ε.α