Να μη μετατραπεί η Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων

Βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ με την μετατροπή των Ενόπλων Δυνάμεων σε Νατοϊκές και την Αλεξανδρούπολη σε προγεφύρωμα στο πλαίσιο της Νατοϊκής άσκησης «Defender Europe 2021»,που θα απλωθεί από τα Βαλκάνια μέχρι τη Βαλτική.

Μια γιγαντιαία πρόβα πολέμου αναμένεται να εξελιχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, με στραμμένη την κάννη στη Ρωσία. Ρωσία και Κίνα έχουν μπει στο στόχαστρο της λυκοσυμμαχίας, με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς να οξύνονται επικίνδυνα και την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο των επικίνδυνων σχεδιασμών. Σκοπός της άσκησης θεωρείται η δοκιμή των επιθετικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίων της «απειλής» της Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων, των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και των χωρών της Βαλτικής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, με πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνουν βαριές ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό. Ο τεράστιος όγκος στρατιωτικών οχημάτων, πολεμικού υλικού και ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατιωτών που αποβιβάζονται αυτές τις μέρες στην Αλεξανδρούπολη και όσα θα ακολουθήσουν μετατρέπουν την πόλη όχι μόνο σε ορμητήριο πολέμου αλλά και σε στόχο της αντίπαλης πλευράς.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν βήμα βήμα το δρόμο για τις σημερινές εξελίξεις, μέσω του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ και την αναθεώρηση για τις αμερικάνικες βάσεις, ώστε αυτή να συμπεριλάβει την Αλεξανδρούπολη και άλλα σημεία σε όλη την Ελλάδα που χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς.

Μαζί έχουν συνυπογράψει τα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια, από κοινού στέλνουν Ένοπλες Δυνάμεις σε αποστολές εκτός συνόρων και σε συνεκπαιδεύσεις, με τους φονιάδες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, που καμιά σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Καμιά ασφάλεια δεν μπορεί να νιώθει ο λαός, όταν στην περιοχή κονταροχτυπιούνται τεράστια συμφέροντα για την Ενέργεια, το εμπόριο, τους δρόμους μεταφοράς, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα. Ενώ τα περί «ανάσχεσης» της τουρκικής επιθετικότητας είναι παραμύθι για μικρά παιδιά, όταν είναι τα ίδια τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια και ο στόχος της «διατλαντικής συνοχής» που δίνουν «αέρα» στις απαράδεκτες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης σε Ανατ. Μεσόγειο, Αιγαίο, αλλά και ανατολική Θράκη.

Να μη μετατραπεί η Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών και να αποχωρήσουν τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις από την άσκηση των φονιάδων των λαών. Να κλείσει η Σούδα και όλες οι βάσεις του θανάτου και να γυρίσουν όλες οι ελληνικές δυνάμεις από τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές σε όλο τον κόσμο. Μόνο έτσι ο λαός μας θα οικοδομήσει σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης με τους γειτονικούς λαούς, μόνο έτσι θα μπορέσει να ζήσει ειρηνικά χωρίς πόλεμο, φτώχεια και προσφυγιά.

Τσαρδάκης Μάλαμας

Πλωτάρχης ΠΝ ε.α