Κάλεσμα συμμετοχής στην παναττική συγκέντρωση συνταξιούχων

Παρά τα προβλήματα της πανδημίας, οι συνταξιούχοι λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, δίνουν αγωνιστικό ραντεβού και συνέχεια στην αγωνιστική τους δράση των προηγούμενων μηνών.

Οι συνέπειες της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που ασκούν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια εις βάρος των συνταξιούχων, αλλά και η προπαγάνδα της κυβέρνησης που μας λέει ότι όλα είναι καλά και οι συνταξιούχοι καλύτερα, γιατί αυτοί δεν έχουν ανάγκη, γιατί τώρα ανάγκες έχει η νέα γενιά, δεν αφήνει αλώβητους εμάς τους απόστρατους.

Όλα αυτά τα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις μας τσάκισαν, μας έχουν αφαιρέσει τα πάντα σε συντάξεις κοινωνικές παροχές, φάρμακα, υγεία, κούρεψαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Τώρα προσπαθούν να μας αντιπαραθέσουν, κατά την προσφιλή τους τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού, με τους εργαζόμενους, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τη νέα γενιά.

Με αυτούς, που τους έχουν ρίξει στην ανεργία, τη φτώχεια, την υποαπασχόληση, με μισθούς κυριολεκτικά πείνας σε όσους ακόμα εργάζονται, με ατέλειωτα ωράρια εργασίας, και τους ετοιμάζουν να βγαίνουν στη σύνταξη στα βαθιά γεράματα, μέσα από ένα ιδιωτικοποιημένο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Για να υπηρετήσουν τα κέρδη του ιδιωτικού τομέα, αφήσανε τα δημόσια νοσοκομεία, δίχως γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, δίχως κρεβάτια ΜΕΘ.

Τώρα ετοιμάζονται για νέα αντεργατικά μέτρα, νέα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προκατόχους τους.

Ετοιμάζουν νέο νομοσχέδιο που προβλέπει δεκάωρη απλήρωτη εργασία και υπερωρίες, ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την επικουρική και πολλά άλλα.

Απέναντι στα δίκαια αιτήματα και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση απάντησε με άγρια καταστολή και αστυνομική τρομοκρατία.

Οι απόστρατοι στην ΚΕΘΑ με σταθερή την πεποίθηση μας, ότι  μόνο μέσα από κοινούς αγώνες διαρκείας μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους  μπορούν να βρεθούν λύσεις στα κοινά μας προβλήματα, οφείλουμε να κλιμακώσουμε  κι εμείς τον αγώνα μας, πλάι στο λαϊκό κίνημα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε.

Η σύνταξη, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια που τα πληρώνουμε αδρά σε όλη μας τη ζωή, είναι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες, προκειμένου να μας εξασφαλίσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια και δεν θα τις αφήσουμε στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνάδελφοι απόστρατοι

Όλοι μαζί, με τους υπόλοιπους συνταξιούχους να διεκδικήσουμε συλλογικά και οργανωμένα, όσα μας έχουν αφαιρέσει με τη βία τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις.

Επιβάλλεται η δυναμική  συμμετοχή μας, στην παναττική συγκέντρωση συνταξιούχων που οργανώνουν οι συνεργαζόμενες  συνταξιουχικές οργανώσεις, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Διεκδικούμε:

  • Να επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίηση όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα με το psi και το χρηματιστήριο, αποθεματικά των Ταμείων μας.
  • Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα. Κάλυψη των απωλειών άμεσα δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσων παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί.
  • Επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης.
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.
  • Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Η δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής, είναι υποχρέωση του κράτους.
  • Άμεση ενίσχυση του ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού με προσλήψεις στην Υγεία. Να ανοίξουν άμεσα τα νοσοκομεία και οι εκατοντάδες δομές στην Υγεία που έκλεισαν.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας.
  • Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων.
  • Μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες  και εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας για τους εν ενεργεία συναδέλφους μας.
  • Όχι στις δαπάνες για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς, που είναι σε βάρος των κοινωνικών παροχών. 

Η παναττική συγκέντρωση,θα πραγματοποιηθεί 

στην Αθήνα, την Τρίτη 20 Απρίλη στις 10 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος  με όλα τα μέτρα προστασίας.

18-4-2021

Η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)