Όλοι 10 Ιούνη στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο – έκτρωμα με το οποίο καταργούνται δικαιώματα των εργαζομένων, που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες.

Στο αντεργατικό οπλοστάσιο, που έχουν θεσμοθετήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ προσθέτει ένα νομοσχέδιο που θεμελιώνει όλα τα μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία. Νομοθετεί μέτρα που εξασφαλίζουν στους επιχειρηματικούς ομίλους ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους. Μεταξύ πολλών άλλων προβλέπει:

  • Κατάργηση οκταώρου – υπερωριών 
  • Διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου
  • Κατάργηση κυριακάτικης αργίας
  • Κατάργηση του δικαιώματος της ΑΠΕΡΓΙΑΣ
  • Περιορισμό στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζομένων.

Καλούμαστε πλέον όλοι -και οι απόστρατοι- να διαφυλάξουμε όσα κατακτήθηκαν με αιματοβαμμένους αγώνες, εδώ και πάνω από έναν αιώνα, γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κινδυνεύουν να χαθούν! Οφείλουμε κι εμείς να σταθούμε στο πλευρό των παιδιών μας, που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να πάρει την απάντηση που της αξίζει! Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, αλλά δεν βάζουμε σε καραντίνα τις διεκδικήσεις, για δουλειά με δικαιώματα και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Συμμετέχουμε μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, για να συμπαρασταθούμε στα παιδιά μας, εργαζόμενους και ανέργους, που αγωνίζονται και διαμαρτύρονται!

Στην Αθήνα την Πέμπτη 10 Ιούνη 10 π.μ. στα Προπύλαια

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα! Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι παλαιότεροι και πρόσφατοι! Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι (ΣΥΡΙΖΑ) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη).

Ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο!

8-6-2021

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ