Κλιμάκωση αντιπαράθεσης Δύσης – Ρωσίας. Επικίνδυνη η εμπλοκή της Ελλάδας

Είναι αλλιώς να υποθέτεις, έστω και με σιγουριά, και διαφορετικό να το ακούς από τα χείλη του Πούτιν, ότι από την Κρήτη απογειώθηκε το κατασκοπευτικό αεροσκάφος, που συνεργάστηκε με το βρετανικό αντιτορπιλικό κατά την παραβίαση των χωρικών υδάτων στην Κριμαία. Ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος συνέδεσε την χώρα μας με μια ενέργεια που ουσιαστικά σημαίνει αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ρωσίας στην χερσόνησο. Δεν ξεχνάμε και, τις με άλλες ευκαιρίες, προειδοποιήσεις Ρώσων αξιωματούχων, ότι θεωρείται στόχος κάθε στρατιωτική βάση σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που απειλεί την κυριαρχία της χώρας τους.

Δεν είναι πρώτη φορά προφανώς που χρησιμοποιήθηκε η βάση της Σούδας κατά τον ίδιο τρόπο και με στόχο την Μαύρη θάλασσα. Ούτε προφανώς είναι πρώτη φορά που οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακαλύπτουν το γεγονός. Είναι ακόμη γνωστό ότι άλλα μαχητικά αεροσκάφη, πυραυλοφόρα αντιτορπιλικά, φρεγάτες, αεροπλανοφόρα και υποβρύχια των ΗΠΑ και των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ έχουν σαν βάση ανεφοδιασμού τους την Σούδα και άλλα ελληνικά λιμάνια, πριν αναλάβουν αποστολές περαιτέρω περικύκλωσης της Ρωσίας.

Η Μαύρη θάλασσα «έχει μπει στο μάτι» των ΗΠΑ & του ΝΑΤΟ από χρόνια και ειδικά μετά το 2014 και τα γεγονότα Ουκρανίας, Ρωσίας, Κριμαίας. Ήδη από τη σύνοδο κορυφής του 2018 το ΝΑΤΟ αποφάσισε «ανανεωμένη εστίαση στη Μαύρη θάλασσα». Έτσι μετά τις φετινές πολυπληθείς και μεγάλης διάρκειας ασκήσεις “DEFENDER 21” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που ως κατάληξη είχαν τη Ρουμανία και τη Μαύρη θάλασσα, ήδη πήρε σειρά η άσκηση «SEA BREEZE 21», με κέντρο επίσης στη Μαύρη θάλασσα. Οι ασκήσεις “DEFENDER 21” είναι γνωστό ότι χρησιμοποίησαν, ανάμεσα στα άλλα, και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η Ελληνική κυβέρνηση τηρεί «σιγήν ιχθύος» για τα λεγόμενα από τον Ρώσο πρόεδρο για την εμπλοκή της Ελλάδας στο περιστατικό της Κριμαίας. Το ίδιο «σιγήν ιχθύος» τηρεί και σχετικά με το ποια είναι η έκταση της συμμετοχής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην «SEA BREEZE 21». Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν έχουν τεράστιες ευθύνες για την εμπλοκή της χώρας μας και των ενόπλων δυνάμεων στην κλιμακούμενη αντιπαράθεση στην περιοχή με στόχο, η αστική τάξη της Ελλάδας να εξασφαλίσει μερίδιο από τη λεία. Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τους γειτονικούς λαούς.

Η ΚΕΘΑ, θεωρώντας ότι η κλιμάκωση αποτελεί, πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τους λαούς, απαιτεί: Καμιά εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους. Να κλείσει η βάση της Σούδας και κάθε άλλη υποδομή που «φιλοξενεί» αμερικανονατοϊκους. Επιστροφή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από αποστολές εκτός συνόρων. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ.

5/7/2021

Κίνηση για την Εθνική Άμυνα