Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Η ΚΕΘΑ με βαθειά θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη. Αποχαιρετά ένα μεγάλο μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή. Στο μεγαλειώδες έργο του συμπεριέλαβε τους πόθους, τα πάθη και τους αγώνες του ελληνικού λαού, στους οποίους συμμετείχε και ο ίδιος. Μελοποιώντας ποιητικό λόγο επίσης μεγάλων ποιητών, κατάφερε να τον φέρει στα χείλη και στις καρδιές του απλού λαού.

Η ΚΕΘΑ αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη, που για τα πιστεύω και τους αγώνες του διώχθηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε από το ελληνικό κράτος. Αν και το έργο του για πολλά χρόνια ήταν απαγορευμένο, τραγουδιόνταν από τον λαό σαν ελάχιστη έκφραση της αντίστασης του αρχικά στο ανελεύθερο και αντιδημοκρατικό αστικό κράτος και στην επτάχρονη δικτατορία. Συνάδελφοι μας είχαν συλληφθεί γιατί τραγουδούσαν “Θεοδωράκη”. Είτε την περίοδο της απαγόρευσης, είτε αργότερα, τα τραγούδια του συντρόφευαν πολλούς από εμάς, κατά τις ώρες του εγκλεισμού, της βάρδιας ή της ρομαντζάδας στο κατάστρωμα του πολεμικού πλοίου ή του στρατοπέδου.

Ο Μίκης θα μείνει αθάνατος στις καρδιές μας και η μουσική του θα συνεχίσει να μας εμπνέει στο διηνεκές! Καλό του ταξίδι!

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του!

3/9/2021

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα