Χαιρετισμός Γιάννη Ντουνιαδάκη υποναύαρχου ΠΝ ε.α. στη συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας ενάντια στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ που συνεδριάζει στην Αθήνα

Από το βήμα αυτό καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που πατώντας στα χνάρια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προκατόχων τους εμπλέκει ακόμα βαθύτερα τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που προχωρά σε αναθεώρηση της συμφωνίας για τις αμερικάνικες βάσεις παραχωρώντας ακόμη περισσότερη γη και ύδωρ στους μακελάρηδες των λαών. Καταγγέλλουμε  την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί με την πολιτική της αυτή  εκθέτει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους.

Στο ίδιο πλαίσιο, η κυβέρνηση της ΝΔ, διά του αρχηγού ΓΕΕΘΑ,  φιλοξενεί τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων (Α/ΓΕΕΘΑ) των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ από σήμερα και για τρεις μέρες. Κατά την παραμονή τους εδώ οι αρχηγοί θα αρχίσουν εξετάζοντας την πρόοδο των πολεμικών επιχειρήσεων της λυκοσυμμαχίας, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ως κύριο όμως πιάτο του συνεδρίου τους θα είναι η συζήτηση πάνω σε ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και ντοκουμέντα που αφορούν τα επόμενα δέκα και είκοσι χρόνια.

Πρόκειται να εξετάσουν ντοκουμέντα, που σαν στόχο έχουν«μια πιο παγκόσμια προσέγγιση στην ασφάλεια»,θεωρώντας, ότι «σήμερα το περιβάλλον ασφαλείας είναι πιο περίπλοκο και απαιτητικό από κάθε άλλη φορά …».

Επομένως με τα σχέδια που επεξεργάζονται, η λυκοσυμμαχία επιδιώκει να διαφεντέψει την εκμετάλλευση του πλούτου όλης πλέον της γης, για χάρη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, που εκπροσωπεί.

Σαν απειλές κατονομάζονται η Ρωσία, η Κίνα, η Αλ Κάιντα αλλά και άλλες κάθε είδους και προέλευσης που μπορεί να προέρχονται από οπουδήποτε. Τα πάντα δηλαδή μπορεί να αποτελέσουν εν δυνάμει απειλή, την οποία θα πρέπει η λυκοσυμμαχία να είναι έτοιμη να προλάβει …. Γιατί, όπως οι ίδιοι γράφουν, τα σχέδιά τους είναι μεν «αντιπαλο – κεντρικά» αλλά  προβλέπουν προληπτική δράση. Δίνουν τη δυνατότητα στη λυκοσυμμαχία «να βρίσκεται μπροστά από τις απειλές, αντί απλά να αντιδρά σε αυτές».

Τον περασμένο Ιούνη όλες οι κυβερνήσεις επαναβεβαίωσαν την υποχρέωση που έχουν αναλάβει για να ξοδεύουν το 2% του ΑΕΠ των χωρών σε στρατιωτικές δαπάνες και το 20% από αυτές σε εκσυγχρονισμούς των πολεμικών τους εξοπλισμών. Η Ελλάδα βέβαια είναι πρωταθλήτρια στο «καθήκον» αυτό φέτος, χωρίς να πήγαινε πίσω τα προηγούμενα χρόνια. Πρωτοπόρα επίσης είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και στη διάθεση πανάκριβων Patriot στην ιμπεριαλιστική Σαουδική Αραβία, ως ΝΑΤΟϊκή προφανώς «γειτόνισσα», εφαρμόζοντας έτσι το «ΝΑΤΟ 2030» πριν καλά – καλά υπογραφεί.

Οι ελληνικές αστικές κυβερνήσεις, παλαιότερες και η σημερινή, όπως και το ΝΑΤΟ άλλωστε, χρησιμοποιούν λέξεις, όπως «άμυνα», «ασφάλεια», «σταθερότητα» για να κρύψουν την επιθετικού χαρακτήρα πολιτική τους, προκειμένου να αναβαθμιστεί γεωπολιτικά η εγχώρια αστική τάξη και να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο από τα λάφυρα των πολέμων. Αυτή η επιθετικότητα τους αναδεικνύεται μεταξύ άλλων από τις αλλεπάλληλες συμμετοχές ελληνικών στρατιωτικών μονάδων σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις, σε πρόβες πολέμου, αλλά και σε στρατηγικές συνεργασίες, επίσης επιθετικές!

Μιλώντας για όλα αυτά, θα ήθελα από το βήμα αυτό, να απευθυνθώ στους συναδέλφους μου εν ενεργεία και αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και να τους καλέσω να προβληματιστούν ποιον σκοπό εξυπηρετεί η πολιτική αυτή των αστικών κυβερνήσεων; Είναι ή δεν είναι επιθετική; Ας προβληματιστούμε όλοι, ποιον σκοπό αλήθεια εξυπηρετούν κινήσεις όπως, για παράδειγμα, αυτή με την αποστολή των Patriot εκτός συνόρων, ή η νέα διευρυμένη παρουσία αμερικανικών βάσεων στη χώρα. Ποια άμυνα εξυπηρετούν; Ενέχουν ή όχι σοβαρούς κινδύνους για το λαό και την χώρα;

Φίλες & φίλοι συντρόφισσες & σύντροφοι

Χαιρετίζοντας την σημερινή μας συγκέντρωση, ενώνουμε τη φωνή μας με τον υπόλοιπο λαό για να τους διώξουμε όλους!

Με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ να … πάνε από εκεί που ήρθαν!

17/9/2021