Και φέτος όπως και πέρσι, σα να μην πέρασε μια μέρα…

Στο φετινό κάλεσμα των μελών της στο Γράμμο και το Βίτσι, η ΕΑΑΣ απέτυχε να μειώσει τους τόνους του αντικομμουνισμού. Τόσο οι κεντρικές ομιλίες όσο και οι παριστάμενοι δεν απέφυγαν, για μια ακόμη φορά, να δείξουν με κάθε τρόπο πως δικαίως οι γιορτές αυτές χαρακτηρίζονται γιορτές μίσους.   Μάλιστα, απόλυτη κάλυψη προσφέρει και η απάντηση του υπεύθυνου, για τις Ενώσεις αποστράτων υπουργού Εθνικής Άμυνας σε κοινοβουλευτική Ερώτηση, ισχυριζόμενος ότι οι γιορτές αυτές αποτελούν «πρωτοβουλίες συμφιλίωσης». «Συμφιλίωση» κατά τον υπουργό εξέφραζαν ένας κι ένας οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι και παραφυάδες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που η παράταξή του υπουργού επαίρεται ότι έκλεισε στη φυλακή. Απόλυτη κάλυψη δείχνει και οι παρουσία και κατάθεση στεφάνου από γνωστό κυβερνητικό και όχι μόνο βουλευτή.

Προφανώς οι επικεφαλής απόστρατοι της ΕΑΑΣ  και των παραρτημάτων της, ξεχνάνε πως με το συγκεκριμένο νόμο (ΝΟΜΟΣ υπ’ αριθ. 1863/1989 ΦΕΚ 204/Α/18-9-1989 Άρση των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου 1944-1949), στην Ελλάδα από την εκδίωξη των γερμανικών ναζιστικών στρατευμάτων μέχρι το 1949 ουδέποτε διεξήχθη “συμμοριτοπόλεμος” αλλά εμφύλιος πόλεμος.  Στη χώρα δε, ουδέποτε  αντιπαρατέθηκαν κυβερνητικοί με “συμμορίτες”, αλλά οι κυβερνητικοί με τον «Δημοκρατικό Στρατό».

Αν θέλαμε να θυμίσουμε κάποια χαρακτηριστικά ιστορικά γεγονότα, που προηγήθηκαν του εμφυλίου, θα πρέπει να πούμε, πως όταν οι κρατούμενοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας ζήτησαν να βγουν από τις φυλακές για να πάνε στο μέτωπο και να πολεμήσουν τους φασίστες του Μουσολίνι και τους ναζί του Χίτλερ, η κυβέρνηση Μεταξά και στη συνέχεια η κυβέρνηση Κορυζή, τους το αρνήθηκε! Μάλιστα τους παρέδωσαν, έγκλειστους, στα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής!

Στη συνέχεια, ποιοι δημιούργησαν τα τάγματα ασφαλείας που υπηρέτησαν με πίστη και αφοσίωση τους ναζί κατακτητές της πατρίδας; Πόσες χιλιάδες εκτελεσθέντες κομμουνιστές πατριώτες σε Καισαριανή, Κοκκινιά, σε κάθε γωνιά της πατρίδας υπήρξαν;

Τι συνέβη όμως το Δεκέμβρη του 1944; Η αστυνομία του ‘Έβερτ, μαζί Άγγλους στρατιώτες, δεν ήταν αυτοί που πυροβόλησαν κατά του άοπλου πλήθους που πραγματοποιούσε συλλαλητήριο, υλοποιώντας κατά γράμμα τις εντολές του Τσώρτσιλ προς τον βρετανό στρατηγό, Ρόναλντ Σκόμπι, «Μη διστάσετε να πυροβολήσετε εναντίον παντός ενόπλου… Μη διστάσετε να ενεργήσετε ως να ευρίσκεσθε εις μόλις καταληφθείσαν πόλιν όπου έχει εκραγεί επαναστατικόν κίνημα»;

Και ας μην ξεχνάνε το περίφημο «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας», που είχε πει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος προς τον Αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ, παρουσιάζοντας άγημα του Ελληνικού Στρατού. Όπως και το ότι πανηγυρίζουν για τη νίκη τους στο Γράμμο και το Βίτσι που πρόσφεραν «στο πιάτο» οι Αμερικανοί με τις βόμβες ναπάλμ και τον υπόλοιπο στρατιωτικό εξοπλισμό …

Επιστρέφοντας στο σήμερα, να ξεκαθαρίσουμε, ότι η ΕΑΑΣ δεν εκπροσωπεί το σύνολο των χιλιάδων αποστράτων συναδέλφων, όπως εννοείται τυπικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ, σύμφωνα με τα αποτέλεσμα που η ίδια η ΕΑΑΣ εξέδωσε, από τους 23.322 εγγεγραμμένους ψήφισαν ΜΟΝΟ 6.289, περίπου το 1/3. Άρα η συμμετοχή ήταν μόλις 26,97% και η ΑΠΟΧΗ στο 73,03%. Κανένας προβληματισμός! Ακόμη, στην εφημερίδα «Εθνική Ηχώ» που εκδίδει η ΕΑΑΣ, που διανέμεται και πλέον κυκλοφορεί και διαδικτυακά, έμμεσα δεν παρέχει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη να αρθρογραφήσει. Όλα τα μέλη, όμως, συνδράμουμε μέσω των κρατήσεων.

Όλοι όμως οι δημοκράτες απόστρατοι συνάδελφοι και μνήμη έχουμε και κρίση και γνώση! Για όλα τα παραπάνω καλούνται οι απόστρατοι συνάδελφοι να καταδικάσουν ανοιχτά και καθαρά την ΕΑΑΣ για τους εορτασμούς αυτούς. Να απαιτήσουν την κατάργησή τους, καθώς εκτός των άλλων δεν εκφράζουν παρά ένα ελάχιστο ποσοστό των μελών της.

Όλοι οι δημοκράτες απόστρατοι συνάδελφοι, γυρίζοντας την πλάτη στην ΕΑΑΣ και τις άλλες ενώσεις αποστράτων του υπουργείου, ας επαγρυπνούμε και να μην εφησυχάζουμε, ότι δήθεν έχουμε ξεμπερδέψει με το φασισμό και το ναζισμό!

Όλοι οι δημοκράτες απόστρατοι συνάδελφοι, ας μη παραβλέπουμε ακόμη, ότι οι τελετές μίσους της ΕΑΑΣ, όπως η φετινή, τελούνται επί δεκαετίες, υπό την σκέπη του εκάστοτε υπουργού ακόμη και «δημοκρατικών», «προοδευτικών», «κεντροαριστερών» και «αριστερών» υποτίθεται κομμάτων. Οι επίγονοι κάποιων από αυτά, όπως πχ το ΚΙΝΑΛ, σήμερα εγκαλούν την κυβέρνηση της ΝΔ, ασκώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο για τις γιορτές μίσους. Πρόκειται τουλάχιστον για υποκρισία!

Καλούμε όλους τους δημοκράτες απόστρατους συναδέλφους που πίστεψαν γενικότερα στα «ωραία λόγια τα μεγάλα» και ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ για να απογοητευτούν στη συνέχεια, να κάνουν το μεγάλο βήμα! Τους καλούμε να εγκαταλείψουν, στερεότυπα και προκαταλήψεις, να μελετήσουν και να προβληματιστούν γύρω από τις θέσεις του ΚΚΕ! Το ΚΚΕ που δεν είπε ποτέ ψέματα! Το πατριωτικό κόμμα που έχει πρόγραμμα και σχέδιο και για το σήμερα και το αύριο! Το κόμμα που είναι πάντα με το μέρος του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του απλού λαϊκού ανθρώπου!

Γιάννης Αγγέλου

Σχης (ΜΧ) εα

MBA, Msc