Μαύρη Θάλασσα – Αζοφική Θάλασσα: Αμύθητος πλούτος!

Η ένταση που συντηρείται γύρω απ’ την Μαύρη θάλασσα, έχει βαθύτερες «οικονομικές αιτίες», με αποτέλεσμα αυτή να είναι κρίκος στην περικύκλωση της Ρωσίας απ’ τις «Ευρωατλαντικές δυνάμεις» αλλά και την προώθησή τους ανατολικότερα, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για το «Παγκόσμιο ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, υπάρχουν 4,3 δισ. συμβατικοί τόνοι φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα κι άλλα 4,9 με 6,8 δισ. συμβατικοί τόνοι στην Αζοφική!

Επίσης στα 109 τεμάχια που χε κόψει το 2006 το υπουργείο ενέργειας της Ουκρανίας για την ουκρανική ΑΟΖ, υπολογιζόταν ότι βρίσκονταν 1,5 δισ. συμβατικοί τόνοι καυσίμου, σε μια έκταση 137,7 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων!

Να λοιπόν γιατί κόπτονται για την περιοχή οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και κάνουν κι ασκήσεις στην περιοχή, όπως την «Sea Breeze 21», που φέτος θα  συμμετέχει ο μεγαλύτερος αριθμός χώρων -συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας- στην ιστορία της άσκησης!

Όμως για όλον αυτόν τον πλούτο, θα δουλέψει ο ΛΑΟΣ και θα τον εκμεταλλευτούν οι κηφήνες της αστικής τάξης, του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων..!

Ο ΛΑΟΣ απ’ όλη αυτή την εκμετάλλευση, μόνο φόβο θα χει για νέους πολέμους – θανάτους – φτώχεια – προσφυγιά!!!

Χρειάζεται ο λαός να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να εντείνει τις προσπάθειές του για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και η βάση της Σούδας. Να καταργηθεί τώρα η ελληνοαμερικανική συμφωνία. Να επιστρέψουν οι Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Ο λαός μας να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να χαράξει τη δική του πορεία.

Α. Κορωνάκος
Υποπλοίαρχος (ε.α) Π.Ν.