Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Στις 23 Ιούνη η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε καταρχήν το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει πως η ναυτική συνεργασία με την Ελλάδα στο κόλπο της Σούδας και στην Αλεξανδρούπολη είναι αμοιβαία επωφελής για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Τι θέλουν όμως να εξασφαλίσουν οι “Υποτιθέμενοι σύμμαχοι” απ’ αυτό το νομοσχέδιο;;;;

  • Παράταση πέντε ετών για τη “Συμφωνία Αμοιβαίας Συνεργασίας” (MDCA)
  • Εμβάθυνση της πρόσδεσης της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό άρμα των ΗΠΑ.
  • Αναβάθμιση της “αμυντικής συνεργασίας” με περαιτέρω εξοπλισμό των ΕΔ με αμερικάνικο στρατιωτικό υλικό, προκειμένου να προχωρήσει η αλληλοσύνδεση των ΕΔ των δύο κρατών.
  • Ένταξη της χώρας μας στο  “European Recapitalization Incetive Program” μαζί με την Πολωνία, Τσεχία, Λετονία, Εσθονία, τις χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο των αντιπαραθέσεων των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Και μέσα σ’ όλη αυτή τη συνεργασία, ποιος ο ρόλος της ελληνικής αστικής τάξης;

Λένε ότι δήθεν η ελληνική αστική τάξη έχει αμυνόμενη στάση, υπερασπιζόμενη μόνο τα σύνορα της κι όχι επιθετική.

Αντιθέτως όμως, η στάση της είναι επιθετική για αναβάθμιση της στην ευρύτερη  περιοχή και συμμετοχή της στην λεία και την μοιρασιά με περισσότερες απαιτήσεις. Ωστόσο αυτή η στάση μπορεί να φέρει “υποχώρηση στα κυριαρχικά δικαιώματα”, στο πλαίσιο ενός ιμπεριαλιστικού συμβιβασμού, στον οποίο βαρύνουν οι ισχυρότερες δυνάμεις.

Στοιχεία της επιθετικότητας της είναι:

  • Η ίδια η συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.
  • Η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος για πολεμικές δαπάνες για τις επιθετικές ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • Η αναβάθμιση της ναυτικής βάσης της Σούδας και του λιμένα της Αλεξανδρούπολης για τις επιθετικές αποστολές του ΝΑΤΟ και ΗΠΑ προς την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της συμμετοχής της στην περικύκλωση της Ρωσίας αντίστοιχα.

Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν ασκήσεις συνεργασίας για την ασφάλεια στη θάλασσα με την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ, με την υποστήριξη της ναυτικής βάσης της Σούδας. Επίσης οι ΗΠΑ θέλουν βαθύτερες εταιρικές σχέσεις ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σε λιμάνια – όπως της Αλεξανδρούπολης – σε ολόκληρη τη χώρα!

Καταλαβαίνουμε πως όλη αυτή η αυξανόμενη συμμετοχή της Ελλάδας στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, μόνο επωφελής για τον λαό δεν είναι.

Ο δήθεν “πυλώνας σταθερότητας της Μεσογείου” που διαφημίζουν τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ , όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο ασφάλεια και ειρήνη  ΔΕΝ παρέχει για το ΛΑΟ!

Τέτοιες συμφωνίες είναι επωφελείς μόνο για το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την αστική τάξη. Και τέτοιες συμφωνίες που θέλουν να κάνουν τη χώρα μας μια απέραντη αμερικανική βάση απ’ την Αλεξανδρούπολη ως τη Σούδα, μόνο επικίνδυνες είναι για το ΛΑΟ και μας φέρνουν πιο κοντά σε πολεμικές συγκρούσεις!

Οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας μαζί με το ΛΑΟ πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς μαγειρεύουν οι αστικές τάξεις των ΗΠΑ και Ελλάδας, μέσω των εκάστοτε κυβερνήσεων, να μην πέσουμε στην παγίδα ότι δήθεν μας συμφέρει και να αντισταθούμε σθεναρά μέχρι αποδέσμευσης απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!!!

ΝΑ ΚΛΕΊΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!!!

Ο ΛΑΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ!!!

Υποπλοίαρχος(ΕΑ) Α. Κορωνάκος Π.Ν.