Συνεκπαιδεύσεις με αντιλαϊκή στόχευση

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια αύξηση της συμμετοχής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας σε Νατοϊκές ασκήσεις και πολυεθνικούς σχηματισμούς εκτός συνόρων.

Πρόσφατο παράδειγμα σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «η συνεκπαίδευση της Μεραρχίας Υποστήριξης (ΜΕΡΥΠ) με τμήματα της 21st Theater Sustainment Command στην πολυεθνική άσκηση «DECISIVE STRIKE / SABER GUARDIAN-21» (DS/SG-21) στο διάστημα από 25 έως 1 Ιουνίου 2021 και στο πλαίσιο του πλέγματος των διεθνών συνεργασιών με φίλιες και σύμμαχες χώρες… «Συνεκπαίδευση, η οποία διεξήχθη ως μέρος της Πολυεθνικής Άσκησης «DEFENDER EUROPE 21», στις περιοχές Κρίβολακ και Πέτροβιτς της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, με την επιπλέον συμμετοχή τμημάτων Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας».

«Περιελάμβανε εκπαιδευτικές δραστηριότητες Διοικητικής Μέριμνας (ΔΜ) και ενημερωτικές επισκέψεις σε εγκαταστάσεις ΔΜ της Μεραρχίας».

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση μας ενημερώνει με τον ποιο γλαφυρό τρόπο ότι: «Η ελληνική συμμετοχή στην άσκηση αποδεικνύει έμπρακτα τον ενεργό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή και εντάσσεται στο πλαίσιο στρατιωτικής διπλωματίας που εξασκεί εκμεταλλευόμενη το αξιόμαχο και την ισχύ των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων».

«Στόχος του ΓΕΕΘΑ είναι στο εγγύς μέλλον, να συγκροτήσει Τμηματική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Component Command) για τη στελέχωση της οποίας συνεργάζεται με φίλιες Βαλκανικές χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία».

Αναπόφευκτα γενάτε το ερώτημα ποια ανάγκη υπαγορεύει τη διαρκή παρουσία των ΕΔ εκτός συνόρων;

Η απάντηση δεν βρίσκεται στις μεγαλοστομίες της Κυβέρνησης για «προάσπιση της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας» καθώς η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς  αποτελεί μονόδρομο για την ντόπια αστική τάξη, που, προκειμένου να διασφαλίσει την κερδοφορία της, είναι υποχρεωμένη να  «συνεργάζεται» με άλλους ληστές, που με τη σειρά τους λυμαίνονται τον πλούτο των δικών τους λαών.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια  τη χώρα και τον λαό μας σε τεράστιους κινδύνους.

Τριαντάφυλλος Φωτιάδης
Αντιπλοίαρχος ΠΝ εα