ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ: Να παραιτηθεί το στέλεχος της ΕΑΑΣ που ξεπλένει τους χρυσαυγίτες

ΘΕΜΑ: Δίκη Χρυσής Αυγής – Ανάρτηση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).

  1. Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ), μετά την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης να καταδικάσει ποινικά τους Χρυσαυγίτες αποφαινόμενη ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ενδεδυμένη, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, με τον μανδύα πολιτικού κόμματος, συντάσσεται με την δήλωση της κκ Προέδρου της Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντας παράλληλα αυτή την απόφαση νίκη της Δημοκρατίας.
  2. Δυστυχώς η ανάρτηση του Δντως Συμβούλου της ΕΑΑΣ, (ΝΠΔΔ το οποίο εποπτεύετε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ), Αντισυνταγματάρχη ε.α κ. Χρήστου Χρηστίδη, γι’ αυτήν την καταδικαστική απόφαση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι :
  • «Έγιναν όλα προμελετημένα»
  • Θέτει το ερώτημα «Σήμερα που πλέον δεν υπάρχει η ΧΑ στο πολιτικό περιβάλλον άραγε ποιος θα είναι ο εκφραστής των συντηρητικών πατριωτικών ιδεών….»
  • Απαντά « Μάλλον κανείς, διότι όπως έλεγε και ο αείμνηστος Καργάκος ζούμε στην εποχή της εκπουτάνευσης και της εκπούστευσης των πάντων, πεδία στα οποία τα προοδευτικά και αριστερίζουσα κόμματα έχουν τα πρωτεία.»
  • Καταλήγει για την απόφαση «… αν ήταν αθωωτική θα ζούσαμε μέρες Γρηγορόπουλου με την Αθήνα να καίγεται επί τριήμερο χωρίς να υπάρχει Σύνταγμα Μακρυγιάννη για να μας προστατέψει» (παραπέμποντας στον εμφύλιο)

δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει θλίψη και προβληματισμούς.

Θεωρούμε ότι αυτή η δημόσια τοποθέτηση που :

  • Αφήνει να υφέρπει η συκοφαντική θέση για προμελετημένη απόφαση της δικαιοσύνης
  • Διαστρεβλώνει τις έννοιες προκειμένου να παρουσιαστεί ο εθνικισμός και ο ρατσισμός σαν πατριωτισμός.

είναι απαράδεκτη και προσβάλει την πλειοψηφία των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καλούμε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΑΣ (ΝΠΔΔ) Αντισυνταγματάρχη ε.α κ. Χρήστου Χρηστίδη να υποβάλει την παραίτηση του από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΣ.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για κανέναν το γεγονός ότι διαχρονικά ΔΣ της ΕΑΑΣ, παρά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί, συμπορεύονταν με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής «ξεπλένοντάς» την και προσφέροντάς άλλοθι και εκλογικό κοινό. 

Ενδεικτικά αναφέρονται :

  • Η συνάντηση στις 31 Οκτωβρίου 2014, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής μελλών του Δ.Σ της ΕΑΑΣ με στελέχη της και την συμφωνία που ανακοινώθηκε στις 5 Νοεμβρίου 2014 για «κοινούς αγώνες» και «κοινά προγράμματα».
  • Η συμμετοχή εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις που διοργάνωνε η ΕΑΑΣ στο Γράμμο και το Βίτσι ( ενδεικτικά 28/08/2016 – 27/08/2017 – 26/08/2018 )
  • Η παρουσία εκπροσώπων της ΕΑΑΣ σε εκδηλώσεις που πρωταγωνιστούσε η Χρυσή Αυγή όπως αυτές στου Μακρυγιάννη (ενδεικτικά στις 04/12/2016 σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Υποστράτηγος ε.α Ευάγγελος και στις 03/12/2017 Δανιάς, στην ανάλογη εκδήλωση το παρόν έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Βασίλης Ροζής.)

Αντίθετα, εάν δεν παραιτηθεί από την θέση του και από το Δ.Σ ο κ. Χρήστος Χρηστίδης, επιβάλλεται ο Πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ της ΕΑΑΣ (ΝΠΔΔ) να καταδικάσουν δημόσια και να αναλάβουν όλες αυτές τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να παυθεί από τα καθήκοντα του Δντως Συμβούλου και να απομακρυνθεί από το Δ.Σ.

Επειδή η ΕΑΑΣ, όπως και ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ, είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καλούμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να λάβει θέση και βέβαια να προχώρηση με ταχύτητα στην αλλαγή και στον εκδημοκρατισμό του νομικού καθεστώτος που διέπει τις ενώσεις αποστράτων. Ο έλεγχος και η εποπτεία ενώσεων αποστράτων από την κυβέρνηση ή υπουργούς καθώς και η υποχρεωτική ένταξη και συμμετοχή των αποστράτων στις ενώσεις δεν είναι συνταγματικά και δημοκρατικά ορθές.

Συνάδελφοι

Σήμερα δεν υπάρχει θέση για εφησυχασμό αλλά επιβάλλεται να λάβουμε ενεργά θέση και συμπορευόμενοι με το αγνό λαϊκό κίνημα να αγωνιστούμε για να απομονώσουμε τον φασισμό και τον ναζισμό και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα δημοκρατικά ιδεώδη, δικαιώματα και ελευθερίες.

Να δυναμώσουμε και να στηρίξουμε τη Δημοκρατία κάνοντας πράξη το Ναι στη Δημοκρατία.